Portocaliu

Aliante, anticipate si scenarii.

Sau cum a ajuns politica interna mijlocul cel mai eficient de lucru al politicii externe a Rusiei.

Se laudau agentii KGB, ca cel mai bun agent pe care l-au avut, a fost presedintele Finlandei, un agent care actiona in interesul URSS. Partea cea mai haioasa era ca presedintele Finlandei nu stia ca este agent KGB, nimeni nu i-a spus vreodata, manipulat subtil prin presa, prin cunoscuti, agentul KGB fidel, a murit fara sa stie ca era unul din cei mai apreciati agenti KGB.

S-ar putea sa fie vorba doar de o legenda, dar cum totate legendele au un dram de adevar imi place sa cred ca e adevarat, la fel de avevarat cu ceea ce se intampla in jurul nostru.

Cand Moldova are probleme interne, Romania ramane fara ministru de externe. Cand criza de solutii in Moldova este acuta, Romania  are probleme de politica interna, cand Ucraina face din insula serpilor statiune, Romania nu are puterea sa actioneze. Cand statele unite declara ca scutul antiracheta va fi instalat in spatiul postsovietic, Rusia anunta contramasuri. Ciudat dar in Romania si Ucraina instabilitatea politica creste, portocaliul occidental dispare si este inlocuit de urmasii demni ai partidelor comuniste cosmetizate. Ucraina este amenitata cu secesiunea:

“Vom vedea in viitorul parlament aceleasi forte care sunt si acum, dar va fi un sistem bipartinic dupa principiul politico-geografic. Situatia in care jumatate din parlament va reprezenta o parte a tarii, iar cealalta – alta parte, va conduce, practic, la crearea unei confederatii in locul actualui stat unitar. Mai departe, va fi un proces politic care va antrena divizarea tarii si aparitia a doua state, practic”

Intre timp politicienii din Romania isi vad de propiul interes, siguri ca ei nu au nici o legatura cu URSS.

Dar daca se inseala?

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: