Comentarii pe la JN

O decizie mult mai importanta a luat CRP prin infiintarea asociatiei jurnalistilor, si ca sa-l citez pe CTP un drept fundamental al jurnalistului este acela de a nu lua parte la o campanie de presa, desi jurnalistul trebuie sa se supuna politicii editoriale. Voi sunteti in asociatie? Eu nu đŸ™‚
Poate ca o sa ziceti ca divaghez, dar…
Tot CTP se pronunta pentru profesionalizarea jurnalistilor, iar la intrebarea cum?
CTP raspunde:
Prin trimiterea jurnalistilor la burse in universitati de prestigiu, sau prin masuri coercitive.
Deci dragi jurnaliste, voi care astazi sunteti pe prima pagina, nu va faceti probleme:
Nu veti merge la burse, cu o faculate de drept in spate ce nevoie ati mai avea, faceti parte din jurnalistii care nu au nevoie de profesionalizare.
Dar…
Aici este asemanrea, in republica vazuta de Cristoiu, lucrurile stau la fel, o democratie sucita in care incompetenta si prostia au nevoie de studiu.
Prin particparea la aceasta campanie, puneti o caramida la republica parlamentara. La dictatura absurda a ramasitelor FSN.
Fie ca ne gandim la Ion Iliescu, fie ca ne gandim la cei catalogati de Ion Iliescu in memoriile sale ca urmasi ai FSN adica PD.
O astfel de republica parlamentara, va fi la fel de eficienta precum clubul roman de presa, iar masurile eficiente vor fi la fel de luminate, o societate in care cei ce sar peste medie, intelectualii sunt marginalizati, o societate in care la burse pleca cei defavorizati de soarta…
La fel cum Adrian Nastase isi trimite puii la Milano, sau Videanu la Viena, incompetentii au nevoie de studiu.
Momentul este propice, exista Basescu, dar dupa cum vedem, presa a reusit, Basescu este in corzi, cu ce pret, pai probabil ca patriciu ii striga lui Taricenu:
Unde sunt politicienii mei Varus?
Si tot la fel de probabil Ion Iliescu ii spune lui Voiculescu:
Felicitari pentru aceasta victorie a la Pirus.
Campania actuala este insa un semnal, si anume ca in apropierea victoriei asupra lui Basescu, probabil ca cineva s-a intrebat:
Si dupa aceea?
Si, mult mai probail raspunsul i-a socat, pentru ca dupa aceea, acum inseamna Jiji.
Iar acum fortele politice nu stiu cum sa scape dupa aceasta glorioasa victorie. Un avocat de succes probabil s-a gandit indelung la solutia referendumului, iar campania a fost biasata spre republica parlamentara, subtil si ineficient, subtil pentru ca exista o mare discrepanta intre comentariile de pe forum (nu cel in ziua in care a cazut sql-ul cu comentarii ci in zilele precedente) si cele publicate. Ineficient datorita educatiei, pentru ca daca luam orice manual de istori de clasele 1-4 din 1900 incoace, vom vedea ca toate marile infaptuiri au fost facute de un tatuc : Mircea, Stefan,Mihai, Petru, Brancoveanu, Ferdinand, Carol, etc.
Pentru ca spre deosebire de altii noi nu avem in istorie ceva asemantor Magnei Charta, acel instrument cu care sa ne mandrim ca am reusit, platind cu sange, sa limitam puterea dictatorilor.
Am fi putut avea in 1990, dar asa cum a sezizat Cristian Parvulescu, constitutiile din est de dupa 1990 au avut rolul de a ajuta la consolidarea  unui anumit sistem de valori.
Si mai greseste cu ceva domnul Cristoiu, si anume ca puseurile dictatoriale ale lui Bsescu nu se simt pe strada, nu inca, ci se simt in parlament si le simt marii oameni de afaceri.
Simai uita ceva domnul Cristoiu apropo de dorintza romanilor de a avea tatuci, uita ca aproape 2 milioane de votanti din aceia cu studii de la mediu in jos au fost trimisi la bursa pentru profesionalizare in Spania, Italia, Franta, Turcia, Grecia, Portugalia, Germania.
Politicienii ignora faptul ca acum un procent semnificativ din populatia Roamaniei poate sa compare sistemul politic din romania cu altceva, si citind din carti ci experimentand pe propia piele.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: