Securitate si Porci – Afaceri Interne

Am cumparat o revista sovietica de chiosc, se cheama HISTORIA, nu va lasati inselati de H, nu este o revista anglofona, este o revista care povesteste de orasul martir Moscova in timpul campaniei Napoleoniene, o revista care povesteste de partidul comunst francez, o revista
😦

Dar revista m-a pus pe ganduri, am realizat ce inseama securitatea. Securitatea nu este o institutie ( orice nume ar avea KGB, CIA, OGPU, etc) care sa informeze, desi pe hartie cam asta ar fi rolul, dar odata investiti cu putere securistii din toate coltzurile lumii isi vad de ale lor, sau actioneza cand le cere politicul, dar partea cu informatul 🙂

De exemplu N.S Hrusciov avea informatii sigure ca in Romania porcii se taiau la 25 Kg. Asta il informa u agentii KGB ca se intampla in Romania. Mai mult Hrusciov a refuzat ideeaca porcii din Romania sunt taiati la 100 Kg, Hrusciov se baza pe agentii KGB.

In 1989 CIA nu areusit sa prevada caderea comunismului, n-a reusit pentru ca avea treaba, asta ca sa nu mai dam exemple cu Cuba.

Bine dar daca serviciile de informatii nu informeaza atunci ce fac? Uneori terorizeaza populatia, asta cand ii pun politicienii sa faca treaba, in rest securistii de pretutindeni isi vad de ale lor.

De exemplu Putin, KGB*ist aflat la Berlin si-a servit tara pana a ajuns presedinte. Desigur ca 90 la suta din securisti de pretutindeni cred ca servesc tara, dar de fapt sfarsesc prin a-si servi sefii care in cea mai mare parte a timpului se ocupa de propiile afaceri.

Partea cea mai haioasa insa a fost urmarea episodului cu porcii, citez din celebra revista:

“Gheorghe Gheorghiu Dej a reflectat asupra surselor de informare folosite de liderul de la Kremlin, ajungand la concluzia ca se impunea scoaterea din tara a consilierilor sovietici, care activau peste capul conducerii de partid si de stat a Romaniei”

Advertisements

3 Responses to “Securitate si Porci – Afaceri Interne”

 1. Marcus Vibius Hortulanus Says:

  Am citit şi eu o dată revista asta, Historia. E plină de naţionalisme ieftine, cu argumente de doi lei.
  Bleah…

 2. blackmetal Says:

  sfat: cand scrii pentru public, incearca sa-ti corectezi textul inainte de publicare. sper ca cele cateva greseli sunt datorate grabei sau problemelor de tastatura.
  best of wishes!

 3. casargoz Says:

  🙂
  Intotdeauna am fost certat pe tema asta. Am un public redus, sper sa ma inteleaga si sa ma ierte pentru graba, dar n-am timp sa-mi elaborez prea mult textele.
  Multam pentru sfat 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: