Sarac si cinstit.

Tranzitia a esuat, idealul lui Iliescu nu s-a concretizat. Nici un politician nu a reusit, toti au esuat in tranzitie. Nimeni nu este nici sarac nici cinstit, nici n-ar putea fi. Prima grija a oricarui factor de decizie din societatea romanesca este sa manjeasca.  Iar tinerii politicieni care n-au avut nici o treaba cu comunismul vin ca niste catelusi la mai marii lor si se gudura fericiti:

“L-am manjit!”

Politica din Romania nu ar rezista fara marea manjeala. Ai pus pe cineva intr-un post? Umple-l de rahat. Mai vine unul precum CTP-ul si ne vrajeste cu principiul lui Peter sau alte chestiii luate de prin carti straine. Nimic mai fals, singurul criteriu de promovare in societatea romaneasca, legea de aur fundamentata de Ion Iliescu este una singura: “Sa fie manjit, sa fie de-al nostru”

Cum iese unul din front, rahatl cu care a fost improscat este dezvelit si aratat natiunii, ia uitati tovarisi ce jigodie, ce pramatie, suge sangele poporului.

Cand apare vrfeun mutant care nu este manjit, care nu poate fi distrus cu vreo casa, vreo intreprindere ceva valuta, atunci se cauta prin dosare, si iata, proletar asazi presa arata spre Monica, o alcoolica imorala, poate ca de fapt e din tabara aurolacilor, dar Monica trebuie eliminata mai ales datorita unui singur lucru:

“Nu s-a manjit!”

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: