Cantarea Romaniei si RoBlogfest

Acum ca evenimentul a trecut, a venit timpul sa-mi dau cu parerea la timpul trecut.  A fost odata un festival in la care au fost aliniati toti nealiniatii. A fost important RoBlaBlafest?  Judecand dupa pozele publicate de la festival, a fost o buna ocazie pentru a organiza o discoteca, sau pentru a mai bea o bere, sau pentru a lua contact cu personajul tau virtual preferat. Dragutz, dar, dar in nici un caz un fenomen, si nici macar o petrecere mondena. A fost odata un festival…

Oricum ami eficient decat festivalul de la Mamaia, cel putin sub aspectul costurilor. Au auvut relevanta premiile? Probabil ca au fost date pe merit, dar in nici un caz nu a fost un cutremur, a doua zi dupa premiere pun pariu ca traficul pe blogurile premiate a ramas la fel, sau poate nu, dar oricum nu s-a zguduit internetul.

Roblogfestul mi-a dat speranta, ca o noua generatie de jurnalisti se va nasta, una independenta, cel ai probabil unii se vor pierde pe drum, premiul de azi va fi precum premiile de la Cantarea Romaniei de ieri, niste trofee ciudate uitate pe un raft.

Dar cei care vor ramane vor fi o comunitate, o comunitate de indivizi talentati sau nu care se vor cunoaste si care vor misca din loc conceptul care a cuprins presa “one size fits all” , un singur format de media care le cuprinde pe toate.

Astazi cand daca e cerere pe piata toata presa publica articole despre Paris Hilton, exista deltui care sa incerce altceva.

Un alt format si un alt continut. Fatul ca au reusit sa transforme un festival gandit in stilul Cantarii Romaniei intr-o discoteca dezorganizata ma bucura pentru ca stiu ca orice incercare de a-i alinia intr-o miscare comuna, organizata, este sortita esecului.

Nice, poate ca generatia care va face sa dispara Capitalismul Sovietic a aparut.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: