Copiii Disparuti si 2%

Zilele astea am aflat ca 2% din impozit pot fi directionati catre o organizatie non profit.

Am cautat fara spor pe cineva care sa merite, dar in afara de cateva organizatii conduse de confesiuni religioase demne de incredere in rest majoritatea erau organizatii care nu activau intr-un domeniu care sa prezinte interes pentru mine. Cele mai multe se refereau la programe gen scoli de vara sau prietenii din padurea verde. Este ok sa te preocupe mediul etc. dar as fi vrut sa directionez banii catre ceva concret, catre produse clare si nu catre servicii pe care nu poate nimeni sa le evalueze corect. As fi vrut sa dau banii pentru cumpararea unui produs ca cel de mai jos pentru cautarea copiilor rataciti prin padure.

Dar n-am gasit nicu un ONG care sa prezinte un proiect clar si convingator, cel putin nu anul acesta.

Advertisements

3 Responses to “Copiii Disparuti si 2%”

 1. Adriana Oprea-Popescu Says:

  Mda, avionul e dibaci… Insa el poate fi folosit cu succes in operatiuni militare. Mai mult sau mai putin declarate. In padure…, mult mai eficienta mi se pare scotocirea cu politisti, jandarmi si voluntari. De ce?
  Pentru ca un copil ratacit intr-un astfel de mediu nu are intotdeauna prezenta de spirit sa caute un luminis si sa ramina “la vedere”. Il poti gasi ghemuit fie sub vreun copac, fie in scorbura lui, fie in cine stie ce ascunzis. El nu stie ca e cautat de oameni, instinctul lui, intr-un mediu strain si ostil, e sa se ascunda, ca sa nu fie gasit de animalele despre care a auzit/citit ca traiesc in padure.
  In plus, macar teoretic, in Romania exista elicopterele cu termoviziune ale MAI, pilotate de oameni, care pot participa la operatiunile de cautare ale copiilor disparuti.
  Cit despre cei 2%… As avea doua sugestii pentru tine, daca vrei sa ajuti cu adevarat la cautarea copiilor disparuti.
  1. Exista voluntari care s-au implicat in mai toate operatiunile de cautare. Sunt cei de la BGS. Au o asociatie, mai multe detalii despre ea gasesti aici:
  http://www.bgs.ro/divizia_dezastre/cine_suntem.html

  2. De curind, a fost infiintat si in Romania Centrul pentru Copiii Disparuti si cei Exploatati Sexual. ONG-ul este in curs de organizare.

  Ma bucur ca acest subiect nu te lasa indiferent si ca vrei sa te implici activ. Sunt multe de facut si chiar e nevoie de oameni care sa puna si umarul, nu numai vorba. Daca vrei sa afli mai multe despre cum poti ajuta acesti copii, scrie-ne pe adresa copiidisparuti@jurnalul.ro

  Adriana Oprea-Popescu
  Jurnalul National

 2. casargoz Says:

  Unde mai pui ca o televiziune ar amortiza rapid un UAV, fara sa-si puna in primejdie ziaristii :), mai ales daca ne gandim la televiziunile americane care mai inchiriaza din cand in cand elicoptere 🙂

 3. Camelia Says:

  daca doriti ceva concret puteti sa vizitati situl http://www.pfr.ro multumim!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s