Concilium Plebis

Spectacolul politic ma irita de vreun an si ceva. De un an si ceva sunt extrem de nemultumit de politicieni. Si ma gandeam ca o solutie ar fi noi alegeri. Dar am aflat ca un simplu cetatean are o libertate destul de limitata in avea initiative legisltive. Legea referendumului nu da voie cetateanului obisnuit sa revoce parlamentul, sau presedintele sau guvernul. Cetateanul obisnuit din cate citesc eu poate face apel la intelegerea alesilor sai. Iar daca acestia il pacalesc la alegeri asta e nu e nici un mod de revocare, constitutional si legal adica.

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=9063&art=23823&diraut=100&cHash=9d45f75235

Si totusi dracusorul din mine nu-mi da pace, daca as fi foarte suparat ce as face? Daca as fi extrem de suparat pe politicieni ce as face, trebuie sa fie o solutie.

Si dupa mintea mea proasta se poate face ceva, o initiativa legislativa a cetatenilor privind modificarea legii bugetului, modificarea ar trebui sa fie simpla:

La capitolul buget pe anul 2007, atat camera deputatilor cat si senatul au alocati 0 (zero) RON .Orice cetatean poate sa cera asta, si ar fi normal si firesc, daca vor sa se certe si nu pot fi revocati, sa o faca pe banii lor.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: