Din nou despre Constitutie.

Utopia modificarii constitutiei. Constitutia a fost eleborata de parlament. Deci parlamentul si-a definit responsabilitatile. Vorbesc unii de o criza parlamentara, si de modificarea Constitutiei, pai stau si ma intreb cum se va produce? Parlamentul pus in fata boborului pe care il dispretuieste,

“maselor analfabete din suburbii, turmentate de tranzitie, punand pe seama democratiei si economiei de piata necazurile cu care se confrunta ele zilnic”

, dupa cum le numeste un reputat analist/jurnalist, va modifica constitutia astfel incat sa-si limiteze/delimiteze responsabilitatile?

Am mari dubii, ca in Romania ar fi posibil. Cine imparte parte isi face zice intelepciuna boborului turmentat.

Cert este ca boborul s-a saturat de politicieni profesionisti care stiu ei mai bine ce inseamna binele general si care se reprezinta pe ei insisi. La fel de cert este ca boborul s-a saturat de scandal, boborul turmentat de tranzitie ar dori sa vada o data scandalul transat.

O sansa unica. Dar Marinelul, domnul Goe care sta in statie si topaie de zor ca nu mai vin anticipatele, e pe care de a rata sansa de a fi demis, dupa ce i-a controlat toate ouale, se pare ca si-a cam pierdut vana. Si a inceput sa bata campii cu votul uninominal.

Textul cu responsabilitatile mai clare pentru camera deputatilor si pentru presedinte, mai ca m-ar fi convins sa ies din casa pentru referendum. Da asa vot uninominal, ca sa dau girul politicienilor cu pedigree, profesionistilor, beeach! No way.

Sansa lui basescu era sa fie demis si sa convoace un referendum, ca simplu cetatean,  privind modificarea constitutiei avand  in vedere clauze specifice, astfel incat parlamentul sa nu aiba prea multe de spus. Dar asta e doar o vorba in vant.

Se pare ca singura sansa pe care o vad politicienii astazi e sa faca scandal si sa fie in centrul camerelor de luat vederi cand scandalul se produce. Constitutie, responsabilititati, viitor, sunt doar niste concepte utilizate in goana pentru rating si puncte pentru statistici.

Dasi pun pariu ca statisticile spun toate acelasi lucru, desi dinamica partidelor se schimba in functie de scandalul de la ordinea zilei, dinamica celor ce nu mai merg la vot este aceeasi:

Creste.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: