Arbeit macht frei

Munca te elibereaza.

Munca te poate elibera de somn, sex si vicii. Munca te poate elibera de viata sociala.  Munca te poate elibera de sentimente. Munca te poate elibera de familie. Munca te poate elibera de constiinta. Munca te poate elibera de timpul liber. Munca te poate  elibera de obsesii. Munca de face liber, atat de liber incat nu mai ai timp sa-ti exprimi libertatea.

Traiesc intr-o societate libera, eliberata prin munca, munca libera si nefortata. In societatea in care traim se numeste management performant.

Uneori insa de la prea mult dulce ti se apleaca, sit-ti mai doresti sa nu mai fii atat de liber, sa fi ocupat cu cresterea copiilor, cu nevasta, cu sex , cu amanta, cu o carte sau cu un film.

Alteori iti mai doresti sa fi ocupat sau preocupat de politica. Dar libertatea nu te lasa. Sa te ocupi de blog ? Cum ai mai putea sa fii liber.

Libertatea in capitalism ma ameteste, deja ma invart, si nu-mi mai revin.

Munca te elibereaza si-ti da mari satisfactii, satisfactia de a nu mai fi om, de a nu-ti pasa de familie, de a te uita la altii lipsit de interes, de a nu mai avea dorinte, in afara de dorinta de a dormi, de a dormi si de a fi singur. Betia libertatii e atat de mare incat muncesti intotdeauna cu teama de a nu-ti pierde libertatea. Uneori in spatiul virtual mai vezi ceva ce altii numesc familie, dar tu stii ca nu sunt decat niste poze din calculator. Insa nimic nu se compara cu satisfactia angajatorului atunci cand iti mai da o ratie proaspata de libertate, cand te elibereaza de problemele de acasa, probleme? au si altii, dar de tine avem nevoie numai noi. Numai tu ne poti ajuta, tu singura resursa indispesabila.

Tu cel tinut de management aprope de ce au ei mai de pret, desi sexul nu te mai intereseaza de mult, esti mandru si LIBER.

Iluzia libertatii:  Munca! Si vine ziua cand afli Adevarul, ziua initierii.

Adevarul te va face liber. Si cum poti afla altfel adevarul decat prin cuvinte. Si cum sa mai muncesti cu spor cand ai descoperit cuvintele , chiar si acele cuvinte care nu exprima adevarul dar ar putea sa-l exprime. Stau intr-un colt al acvariului, pe care niste fosti comunisti, fosti politicieni de tranzitie actuali manageri, il numesc sediu,  si nu ma indur sa mai plec acasa, toti cei din jurul meu sunt convinsi ca munca ne va face liberi, dar ei vorbesc atat de mult si fac atat de putin, incatpot sa-i iert: Pe ei adevarul nu-i va face niciodata liberi!

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: