Mos Ion Roata si Basescu si teoria conspiratiei.

Domnul Presedinte Basescu a fost la Iasi. Mi-au dat lacrimile cand l-am vazut gandindu-se la Cuza. Dar totusi sa ne reamintim.

1863 Alexandru Ioan Cuza formează un singur guvern sub conducerea lui Mihail Kogălniceanu. Noul guvern prezintă Adunării şi realizează proiectul legii privind secularizarea averilor mânăstireşti, lege prin care s-a dat o lovitură puternică feudalismului. De asemenea, se supune poporului, spre aprobare prin plebiscit, o nouă contribuţie, o nouă lege electorală. Naţionalizează poşta şi telegraful de capitalul grec.

Mihail Kogalniceanu Ajunge prim-ministru al principatului România, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza (18591866), pe 11 octombrie 1863, incepe discuţiile privind reforma agrară, adoptă legea secularizării averilor mănăstireşti pe 25 decembrie 1863, propune un proiect de lege pentru reforma agrară pentru care primeşte vot de blam din partea guvernului. Demisionează în 1865.

Atunci ca si acum miza politicii era economica. Cuza a fost schimbat datorita actelor de coruptie dar actele de coruptie n-au disparut.

http://www.zf.ro/articol_81681/coruptie_la_caile_ferate.html

Toata lumea stie ca Cuza era mason, toata lumea stie ca Kogalniceanu era mason.

Unii rautaciosi spun ca Romania moderna este creatia masonilor.

Ce legatura au masonii de ieri cu Romania de astazi. Pai Tariceanu este copilul de suflet al regretatului Dan Amedeo Lazarescu (titlul onorific de Suvern Mare Comandor “ad vitam”), si este firesc sa continue politica tutorelui sau.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Dan_Amedeo_L%C4%83z%C4%83rescu

http://2005.informatia.ro/article91753.phtml

Asa ca comparatia intre Basescu si Cuza incepe sa aiba rost, ambii au fost adusi de masoni, iar daca Basescu va fi destituit cine va fi oare de vina 🙂

Si Cuza si Basescu au fost acuzati de favorizarea coruptiei, desi “grupurile de interese “care i-au vrut jos au contribuit din plin la coruptie.

Singura diferenta intre cei doi?

Unul a realizat Unirea, altul nu, dar intre Romania anului 2007 si ce a anului 1865 nu este nici o diferenta, poate doar alti actori in alte roluri. Dar ca o previziune viitoare, sa ne mai amintim ca si Kogalniceanu era mare mason, iar atunci cand Cuza a fost dat jos Kogalniceanu a fost si el dat jos 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: