Despre Putin si Basescu. Sau tulburatorul SRS.

In ultimele sale editoriale SRS mai are un pic si rezolva quadratura cercului.

Domnul editoarialist si-a propus sa imblanzeasca scorpia de Basescu, de ce face asta numai dupa ce a fost atacat de presedinte numai un psiholog ne poate explica mai multe. Marturisesc ca in ciuda a celor ce se spuneau in presa despre SRS in general editorialistul scria editoriale cu talent, merita fiecare banut. De cand a pornit cruciada pro bono impotriva lui Basescu, SRS plictiseste, sau mai bine zis ma plictiseste, ma plictiseste atat de tare incat nu mai am chef de scris. Numai citindu-l va putei da seama cat de mult poate sa plictiseasca SRS. Dar sa revin, in editorialul sau shakesperian, adresat publicului sau SRS vorbeste despre asemanarea dintre Putin si Basescu, similar asemanarii dintre soare si luna:

 • Amandoua sunt rotunde
 • Amandoua sunt corpuri ceresti
 • Amandoua fac parte din sistemul planetar
 • Amandoua sunt departe de pamant
 • Amandoua au generat de-a lungul timpului legende
 • Amandoua au o vechime comparabila
 • Amandoua au gravitatie
 • Amandoua pot fi vazute pe cer
 • De pe pamant amandoua au cam aceeasi dimensiune pe cer
 • Amandoua exista de dinaintea aparitiei omului

Dupa aceasta demonstratie imbatabila concluzia nu este decat una:

soarele sau luna e totuna.

Dar revenind la Putin si Basescu totusi hai sa privim la clipul cu putin care a inconjurat lumea:

Si cine credeti ca va fi presedinte?

Cine credeti ca s-ar baga in mizeria asta?Cine ar putea? EU!

Nu-l vad pe Basescu intr-o mie de ani facand la fel, tot asa cum nu-l vad pe Putin la Potcoava.

Dar oricum SRS dupa ce ne-a tinut in suspans aprope o zi astazi incepe sa-si spuna punctul de vedere:

Pai daca sunt la fel, atunci se vor comporta la fel :) Bineinteles nu soarele si luna ci Putin si Basescu. Si uite asa se face ca astazi SRS incepe sa ne lumineze:

In primul rand care este cauza tuturor relelor:

 1. Conspiratia:Iliescu si Talpes l-au preferat pe Basescu lui Nastase. Ce putem spune despre conspiratie? Decat atat SRS stie! Iar noi restul mergem degeaba la vot, nu conteaza cine pe cine a votat, nu poti lupta impotriva conspiratorilor, vointa lor este mai presus decat vointa alegatorilor. Ma simt atat de linistit, ce democratie si ce vot, cand poti avea un mic complot.
 2. Lupta contra coruptiei contra tuturor adversarilor politici violandu-se libertatea procurorilor in scopul subordonarii clasei politice. Aici SRS are mare dreptate toata clasa politica romanesca este subordonabila prin santaj, si are de doua ori dreptate daca aplicam si teoria conspiratiei, pentru ca sistemul a fost pus la punct de Ion Iliescu. Din fericire pentru noi n-am auzit eliminari fizice ale adversarilor incomozi. Continuand acesta tema SRS ne spune un adevar cunoscut de toata lumea: avut loc o combatere virtuala a coruptiei si crimei organizate prin aplicarea principiului ultra-legalitatii, exclusiv contra rivalilor. Adevarat perfect adevarat domnule SRS, dar acum. In Romania acesta este primul pas pentru instaurarea legalitatii, gheata a fost sparta, tura viitoare sper ca cei ce vin la putere sa se razbune si prin aplicarea principiului ultra-legalitatii, exclusiv contra rivalilor. Va asigur ca ceea ce va ramane dupa cateva cicluri electorale va fi extrem de curat, se cheama Democratie.
 3. Promovarea propiei oligarhii. Continuand sa faca paralele intre soare si luna, editorialistul ajunge la subiectul pe care il iubeste cel mai mul, motiv pentru care il ocoleste, suntem asigurati ca Ion Iliescu, pardon Basescu si-a promovat propia oligarhie in economie. Desi eu cred mai degraba ca a dat jos o oligarhie, dar nu insistam asupra lui Patriciu asa cum domnul SRS elegat evita sa o faca.
 4. Conflictul Media. Conflictul de media de la Bucuresti cu formatorii de opinie, analistii si intregi redactii din presa scrisa si audiovizuala. SRS este furios, SRS este in conflict cu Basescu, de aceea presa intreaga este impotriva lui Basescu. Elementar draga Watson. Elementar. Ce copncluzie ar trebui sa traga cititorul, ca Basescu ataca intreaga presa in bloc pentru ca nu-i pasa de imaginea sa, si citind articolul lui SRS intelegem, de ce i-ar pasa daca tot exista o conspiratie si democratia nu conteaza, se duce la o sueta cu Iliescu si iese iar presedinte nu? Simplificand atat de mult lucrurile SRS se face de ras, de fapt face de ras ziarul Ziua.

Dar totusi Basescu este in conflict o o parte a presei, si ...
Ce are presa de facut? Sa traga 100 de lovituri de tun in gol?! Sa inventeze subiecte aberante doar de dragul de a-l ataca pe Basescu? De ce? Careva fi rezultatul? Inversunarea opiniei publice pe principiul empatiei cu cel mic si nedreptatit? A uitat SRS ce presa avea Basescu cand a castigat primaria capitalei? Sunt profund dezamagit, SRS duce o lupta politica in ziarul sau dar o duce cu amatorism. Practic ceea ce face SRS este propaganda pro-Basescu.
Si ce alte dezamagiri sa mai am? Poate doar sa-l rog pe SRS sa citesca ceva despre principiile si forta de penetrare a propagandei negative, fata de propaganda pozitiva, pentru ca orbit de furie, SRS da cu bata in balta, si-si face propaganda negativa in timp de Basescu castiga capital de simpatie.
Si erau atat de multe lucruri urate de spus despre Basescu, la fel de multe ca despre orice alt politician, de ce sa faci contructii logice laborioase si false cand ai atatea materiale la dispozitie, doar de dragul de a da apa la moara celor ce vor sa discrediteze presa?

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s