Nici gând! Valoarea banilor.

Poţi să înveţi ceva de la un copil de grădiniţă? Tentaţia ar fi să spui că nu. Dar eu am invăţat ceva de la un copil de 4 ani, să spun convingător:

Nici gând!

Şi n-aş fi învăţat nimic daca nu mă convingeam într-o lună de decembrie că banii nu au valoare. Tot aud in ultimele zile lozinci:

“Trebuie sa terminam cu orice pret…”

“Vom face totul ca sa terminam la timp…”

De 17 ani tovarasii fac totul, absolut totul, pentru ei. Natural un editorialist de la Jurnalul National considera ca, fostii nomenclaturisti si securisti s-au impartit. Unii sunt prosperi oameni de afaceri, altii, bieti pensionari.
Absolut natural adevarul spus de editoarialisr este un adevar crud, pentru nomenclaturistii comunisti nu a existat cale de mijloc, cum ar fi practicarea unei meserii :), ce placere le facea nomenclaturistilor sa penalizeze toate “lichelele” care nu practicau nici o meserie. Dar problema comunistilor este una de morala, comunistii nu pot infrunta adevarul si ceea ce este mai grav este ca nu pot suporta sa se priveasca in oglinda.

Nomenclaturistii de ieri sunt astazi mari oameni de afaceri.

“Nici pe vremea lui Ceausescu cu armata la fund, nu reuseai sa termini o lucrare ca asta!”

Dar fostii nomeclaturisti, protesteaza impotriva condamnarii comunismului. Si au dreptate, ce comunism, ce socialism, de fapt fostii nomenclaturisti se tem de adevar, comunismul nu a existat niciodata, nu a existat decat o forma de organizare de tip mafiot care a institutionalizat coruptia. Comunistii de fapt se tem de adevar si prodesteaza impotriva acestuia, sistemul  comunist nu a promovat niciodata egalitatea si bunastarea colectiva, sistemul comunist a promovat nomeclaturistii, a promovat indivizii fara principii care erau in stare de orice pentru a avansa in societate, natural fostii nomenclaturisti protesteza.  Singurul sistem de valori promovat de fostii nomenclaturisti este banul. Ca sa citez pe cineva, desi in Rusia salariile sunt confidentiale dar toata lumea stie cat castiga toata lumea. Atunci cand are loc o masa de protocol oamenii se aseaza la masa fi functie de cat castiga fiecare, expresia valorii fiecaruia.

Prin presa se vehiculeaza ideea ca PSD ar fi un partid liberal, ca PNL ar fi un partid socialist, ca PD ar fi popular 🙂 si PC ar fi de n-ar mai fi, si nu s-ar mai povesti. Atunci cand marele secret al comunistilor este pe cale de a fi dezvaluit, politicienii protesteaza sau tac.

In fond toate partidele actuale sunt comuniste, pentru ca promoveaza si perpetueaza fosta nomenclatura, fie ca se numeste PSD, PNL, PD sau PC, toate partidele reprezinta un interesele unui grup restrans de fosti nomenclaturisti, fie ca este vorba de comunistii grei reprezentati de Ion Iliescu, fie ca este vorba de fostii activisti tineri reprezentati de Mircea Geoana, fie ca este vorba de pensionarii comunisti reprezentati de Vadim, fie ca este vorba de nomenclatura economica reprezentata de Traian Basescu sau Stolojan, fie ca este vorba alte piese grele ale comunismului reprezentate de Voiculescu.

Imi aduc aminte de primul revelion al Antenei 1 , nu intamplator fondata de parintii televiziunii romane 🙂

Dupa o sedinta comunista stau si ma intreb ma reprezinta politicienii de astazi?

“Nici Gand!”

Ce rost mai are, sa condamnam comunismul? Intradevar ce rost are sa condamnam ceva ce nu a existat.

Dar ce poti sa faci cand in anul 2006 intri intr-un birou de director, vezi un bibelou frumos si cand spui ca ai vrea si tu asa ceva, ti se raspunde:

“Trebuie sa fi erou al muncii socialiste ca sa primesti unul!”

“Nici gand!”

Dupa cum spunea un editorialist celebru fostii nomenclaturisti si securisti s-au impartit. Unii sunt prosperi oameni de afaceri, altii, bieti pensionari. Prosperii oameni de afaceri continua intr-o lume in care comunismul a desfiintat sau politizat sindicatele, sa se comporte ca in comunism, obiective nerealiste si multa munca voluntara. Textele comuniste sau adaptat capitalismului si declarativ “omul este cel mai de pret capital”.

Luna aceasta am invatat un lucru, ca pot sa spun oricand: nici gand!

Sacrificii pentru bunastarea companiei? Nici gand!

Nimic nu deruteaza un fost nomenclaturist decat atunci cand spui: Nici gand!

Voi vota vreun fost nomenclaturist? Nici gand!

Atunci cand va spune lozinci voi aplauda? Nici gand!

Desigur actualii prosperi oameni de afaceri un mijloc de te face sa te aliniezi cu noua line comunista banul, dar am descoperit ca exista lucruri mai valoroase decat banul cum ar fi clipele nepretuite cu copiii in fata bradului de Craciun, sau anul nou cu familia, este banul masura valorii mele?:

Nici gand!

PS.

Construind capitalismul un coleg mi-a replicat la o remarca rautacioasa:

Tu chiar si cand muncesti,  pierzi vremea. Ar trebui sa muncesti mai putin si sa scrii:)

“Till I scarcely more than muttered, “other friends have flown
before-
On the morrow he will leave me, as my hopes have flown before.”
Then the bird said, “Nevermore.”

A.E. Poe

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: