Windows Vista. Revolutia.

A fost lansat cu mare tam tam vista. Ce legatura are Vista cu Romania? Pai are. Microsoft are legatura cu tot. Urmeaza o noua revolutie, sub titlul noi va luam toti banii. In primul rand Vista nu a aparut inaintea sarbatorilor, o sa apara dupa. Bug-uri zic unii, marketing prost, probleme cu linia de productie.

Desi eu cred ca Vista inca nu a aparut tocmai din cauza ca vin sarbatorile, si mai sunt atatea stocuri pe piata.

Separat Nvidia a lansat doua placi video seria 8800, Vista ready, 640MB si 768 MB memorie, design-ul de referinta.

Specificatiile Microsoft pentru versiunea premium minim 256MB pentru placa video.

Avand in vedere ca unii producatori de placi de baza deja au anuntat ca placile nu mai suporta windows 98, sau alte sisteme de operare mai vechi. Trag o singura concluzie, ca Microsoft si cu producatorii s-au inteles sa ia bani de doua ori, o data de sarbatori si a doua oara dupa.

Punand cap la cap specificatiile NVidia si Microsoft, pentru a juca un banal joc, aproape nici una din placile video existente nu va fi suficienta 🙂 Pun pariu ca fara 512MB de video nu vei mai putea scrie folosind Vista nici macar un blog, exagerez dar nu sunt foarte departe.

Ce legatura are asta totusi cu Romania? Pai teoretic toate produsele de mai sus s-au lansat si in Romania, din luna noiembrie chiar, singura problema este ca nu sunt disponibile pana de sarbatori. Iar explicatia este una si aceeasi in toata lumea, nu din cauza stocurilor pentru placile noi (placile mentionate 8800 au un pret prohibitiv si stocul nu ar fi epuizat), ci din cauza stocurilor pentru placile vechi, nimeni nu ar mai cumpara ceva ce in doua trei luni ar deveni perimat, daca ar stii.

Oricum ceea ce se intampla nu mi se pare deloc fair, pentru ca practic pacaleala cea mare este a celor care chiar se chinuie sa puna bani deoparte pentru calculatorul copiilor, persoane care nu vor intelege de un calculator nou cumparat acum trei luni, copiii nu vor putea sa instaleze sub nici o forma copia legala de Windows pe care aui adus-o de la scoala:)

Advertisements

3 Responses to “Windows Vista. Revolutia.”

 1. A.S. Says:

  Imi place mereu ce citesc aici.
  Imi amintesc si ziua in care ai fost singurul cititor al Hamsterului 🙂
  Iti doresc mult succes.

 2. casargoz Says:

  Acum Hamsterul are un fratior:)

 3. DomnuL Alin Says:

  E foarte bine ca s-a lansat in Romania. dar specificatiile tehnice sunt cam costisitor de indeplinit. Desi parea imposibil pentru unii, se pare ca si Vista va putea fi folosit si fara licenta, in urma unor scapari ale sistemului, versiunea trial de 30 zile nu mai expira niciodata.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: