Istorie

Domnul Cristoiu astazi aduce osanale PC. Ce miscare desteapta, ce lovitura de teatru, ce pleznitura de bici. PC a dat lovitura…

Si pe mine cand am citit m-a apucat disperarea. Se va schimba oare ceva in tara asta?

De disperare m-am apucat iar de citit, si am citit, cat am citit pana cand am dat iar de Romania:

Anul de gratie 593:

“Acum imparatul a mutat multe trupe din est de Balcani, si a inceput laborioasa sarcina de a alunga slaviidin teritoriul Bizantin si de a reface frontiera de pe Dunare.

Pentru a grabi acest proces, Mauriciu s-a hotarat sa-i atace pe slavi in teritoriile lor de la nord de dunare, unde aramata bizantina i-a infrant de doua ori. Dorind sa reduca cheltuielile campaniei, in 593 el a ordonatarmatei sa ramana in nordul Dunarii si sa traiasca din ceea ce le oferea acel tinut. Dar perspectiva aceasta era atat de neplacuta incat soldatii erau pe cale a se revolta, cand comandantul lor Priscus, care fugisedein revolta din Rasarit cu cinci ani in urma, a acceptat sa-i duca in Tracia, unde sa-si petreaca iarna in locuri mai sigure si mai placute” ”

Warren Treadgold – O scurta istorie a Bizantului.

Se pare ca la noi la romani totul se desfasoara la scara, la scara mica, asa ca orice analogie este posibila. Din pespectiva istoricului amator peste veacuri gestul PC ar putea fi caracterizat cam asa:

“…Pentru a grabi acest proces, Basescu s-a hotarat sa-i atace pe imorali in teritoriile lor de la nord de dunare, la ministerul industriilor, ude procuratora a arestat de doua ori.Dorind sa reduca cheltuielile campaniei, in el a ordona politicienilori sa ramana la guvernare si sa traiasca din ceea ce le oferea acel tinut. Dar perspectiva aceasta era atat de neplacuta incat conducerea PC era pe cale a se revolta, cand comandantul lor Voiculescu, care fugise de PSD cu doi ani in urma, a acceptat sa-i scoata de la guvernare, unde sa-si petreaca iarna in locuri mai sigure si mai placute”

Ne spune astazi un domn ziarist cum ca: “PC s-a maturizat”:)

Am mari dubii ca un partid care are o strategie pe 3 luni este matur, ca un partid care la locale este cu un partid si la generale cu un altul are o ceva ce ar putea atrage electorat, ca un partid . Domnul Cristoiu, insa, pune punctuil pe i si descrie principiile PC complet intr-o singura propozitie:

“In politica insa, conteaza interesul propriu.”

Banuiesc ca domnul Cristoiu stie foarte bine, ce spune si la ce se refera in articolul despre PC si Voiculescu, si atunci ma intreb:

Interesele mele care partid le reprezinta?

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: